زیبایی پزشکی

از بین بردن جای جوش و درمان آکنه

از بین بردن جای جوش و درمان آکنه

ماجرای جوش و آکنه یک چیز است و ماجرای جای آن‌ها برای خود داستان دیگری است. آکنه‌ و جوش صورت به مرور زمان بهبود می‌یابند و ناپدید می‌شوند. امـا جای جوش و آکنه به این سادگی‌ها محو نمی‌شود و برخورد با آن‌ها دشواری‌های خاص خودش را دارد. خوشبختانه روش‌های درمان و بهبود جای جوش و آکنه پیشرفت زیادی داشته و امروز راهکارهای بسیاری برای حل این مشکل وجود دارد. برای کسب اطلاعات بیشتر باختران ندای سلامت را دنبال کنید. جای جوش / آکنه / زیبایی / باختران ندای سلامت

انواع جای جوش و آکنه
  • اسکارها یا اثرات به جا مانده از جوش و آکنه به دو دسته‌ی کلی تقسیم می‌شوند:
  • اسکارهای آتروفیک یا جای جوش فرورفته: در این حالت بافت پوستی تحلیل می‌رود.
  • اسکارهای هایپرتروفیک یا جای جوش برآمده: در این حالت بافت پوست اضافه می‌آید.
حالا ۴ نوع جای جوش داریم که در این دو دسته‌بندی بالا جای می‌گیرند، شامل:
  • اسکار قندیلی یا آیس پیک (Ice Pick Scars)
  • اسکار واگنی یا مربعی (boxcar)
  • اسکار گرد یا چرخشی (rolling)
  • زخم‌های گوشتی یا اسکارهای کلوئیدی
روش‌های از بین بردن جای جوش
  • درمان های پزشکی
  • درمان های خانگی
رفع جای جوش صورت با درمان های پزشکی
  • لایه برداری شیمیایی
  • تزریق
  • پرکننده پوستی مانند تزریق فیلر
  • میکرونیدلینگ
  • درمان با لیزر
لایه برداری شیمیایی:

با توجه به شدت جای جوش ممکن است این روش توصیه شود. طبق یک بررسی در سال 2017 در مورد درمان جای جوش در 6 نفر از 10 نفر شرکت کننده در این مطالعه با استفاده از یک لایه بردار شیمیایی به نام کلرواستیک اسید جای جوش ها حدود 70% بهبود یافتند. سایر لایه بردارهای شیمیایی اثر کمتری دارند. برای مثال در 25% از افرادی که از اسیدگلیکولیک بعنوان لایه بردار استفاده کرده‌اند، هیچ پیشرفتی در رفع جای جوش ایجاد نشده است. جای جوش / آکنه / زیبایی / باختران ندای سلامت

نکته مهم: شاید نیاز باشد برای آن که فرد بفهمد کدام یک از این روش‌ها برای پوست خودش موثرتر است چند حالت را امتحان کند.

تزریق:

اگر فردی اسکارهای هایپروتروفیک یا کلوئید داشته باشد، تزریق داروهای کورتیکواستروئیدها ممکن است به از بین بردن جای جوش کمک کند. این درمان به طور معمول شامل یک سری تزریق است. متخصص پوست می‌تواند با نظارت برنتایج، این تزریقات را هر چند هفته یک بار در مطب انجام دهد.

پرکننده پوستی:

در بعضی موارد، ممکن است متخصصان پوست استفاده از پرکننده‌های بافت نرم را برای از بین بردن جای جوش توصیه کنند. متخصصان پوست ممکن است یک پرکننده را که شامل یک محصول مبتنی بر کلاژن باشد، انتخاب کنند که شاید نیاز به آزمایش آلرژی داشته باشد. از طرف دیگر گرفتن بافت چربی زیر پوست از قسمت دیگری از بدن و پیوند به پوست صورت نیز می‌تواند گزینه مناسبی باشد. همچنین ممکن است پزشکان از پرکننده های تجاری دیگری مانند پلی متیل متاکریلات (PMMA)، اسید هیالورونیک (HA) و اسید پلی- L- لاکتیک (PLLA) استفاده کنند. پرکننده های پوستی برای اسکارهای آتروفیک بهتر کار می‌کنند، اما بسیاری از آن ها موقتی هستند. درمان معمولا بین 6 الی 18 ماه طول می کشد.

میکرونیدلینگ:

میکرونیدلینگ به صورت وارد کردن سوزن‌های ریز در پوست اطراف جای جوش برای تحریک بدن برای ایجاد کلاژن بیشتر است. کلاژن با صاف کردن پوست به رفع جای جوش کمک می‌کند. در یک بررسی در سال 2017 نشان داده شد که میکرونیدلینگ موجب بهبودی پوست بین 31 الی 62 % شده است. با این حال میکرونیدلینگ می‌تواند عوارض جانبی نیز ایجاد کند. بسیاری از افراد بعد از درمان قرمزی، درد و التهاب را تجربه می‌کنند. اما این اثرات به مرور زمان فروکش خواهند کرد.

درمان با لیزر:

درمان با لیزر بدون استفاده از مواد شیمیایی یا اسکراب باعث از بین رفتن بافت پوست می‌شود. در واقع رویی‌ترین لایه پوست را از بین می‌برد تا سلول‌های جوان‌تر پوست در زیر آن آشکار شوند و این می‌تواند به کاهش ظاهر زخم کمک کند. لیزر درمانی برای همه مناسب نیست. زیرا موفقیت آن بسیار وابسته به نوع واکنش‌های پوستی فرد و نوع پوست است. همچنین در پوست حساس می‌تواند واکنش‌های شدید ایجاد نماید. باختران ندای سلامت را دنبال کنید. جای جوش / آکنه / زیبایی / باختران ندای سلامت 

راهکارهای خانگی برای از بین بردن جای جوش
۱. آبلیمو

آب‌لیمو حاوی آلفا هیدروکسی اسید (AHA) است که یکی از رایج‌ترین مواد تشکیل‌دهنده‌ی کرم‌های برطرف‌کننده‌ی جای جوش به‌حساب می‌آید. این ماده همچنین پوست را ترمیم و جوان‌سازی می‌کند. آب‌لیموی تازه را با فشردن لیمو ترش بگیرید. اگر پوست‌تان حساس است با کمی آب آن را رقیق کنید. با یک تکه پنبه، آب‌لیمو را روی جای جوش‌ها بمالید. کمی فرصت بدهید تا خشک شود. با آب خنک پوست صورت‌تان را بشویید. هر دو روز یک‌بار این کار را تکرار کنید تا در مدتی کوتاه از تیرگی‌های جای جوش خلاص شوید. بعد از هر بار استفاده از این روش، حتما پوست‌تان را با میزان کافی مرطوب‌کننده رطوبت‌دهی کنید. آب‌لیمو با وجود قدرت زیادی که در از بین بردن تیرگی‌های پوست و جای جوش دارد می‌تواند پوست را به‌شدت خشک کند. باختران ندای سلامت در فکر سلامتی شماست.

۲. از بین بردن جای جوش با جوش شیرین

جوش شیرین خاصیت لایه‌برداری دارد. بنابراین می‌تواند به عنوان یک درمان خانگی برای از بین بردن جای جوش به‌کار رود. این ماده با ساییدن بافت نقاط تیره و جای جوش، باعث می‌شود این نقاط به تدریج از بین بروند. اگر مرتب از آن استفاده کنید می‌توانید به‌سرعت جای جوش‌هایتان را از بین ببرید. برای این کار ابتدا باید خمیری از بی‌کربنات سدیم تهیه کنید. جوش‌ شیرین را در ظرفی بریزید، کمی آب اضافه کنید و هم بزنید تا خمیری یک‌دست آماده شود. خمیر را روی جای جوش قرار بدهید. بگذارید خمیر در طول شب روی جوش بماند و صبح آن را بشویید. جوش شیرین همچنین باعث درخشندگی پوست می‌شود. اگر می‌خواهید پوستی جوان و درخشان داشته باشید، می‌توانید در دستور‌العمل بالا، گلاب را جایگزین آب معمولی کنید. با استفاده‌ی مداوم، طی چند روز تا یک هفته از شر جای جوش‌ها خلاص می‌شوید.

۳. درمان جای جوش با عسل

عسل درمان خوبی برای آکنه و جوش‌های قرمز و ملتهب است. عسل به علت خاصیت ضدباکتری‌ای که دارد درمان خوبی برای بسیاری از مشکلات پوستی محسوب می‌شود. یکی از این کاربردها از بین بردن نقاط تیره و جای جوش‌های پوستی است. توصیه می‌شود برای درمان جای جوش از عسل خام استفاده کنید. روش استفاده به‌صورت زیر است. کمی عسل خام را مستقیما روی نقطه‌ی جوش قرار بدهید. بگذارید شب تا صبح روی صورت‌تان بماند و صبح آن را با آب تمیز بشویید. این کار را هر روز تکرار کنید تا به‌سرعت و به‌طور دائمی از شر جای جوش‌ها خلاص شوید.

۴. آب سیب‌زمینی برای درمان خانگی جوش صورت

آب سیب‌زمینی یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای از بین بردن نقاط تیره و لکه‌های پوستی است. اگر جای جوش‌ها روی صورت‌تان باقی مانده است یکی از بهترین گزینه‌ها برای از بین بردن سریع و دائم این لکه‌ها، آب سیب‌زمینی است. یک سیب‌زمینی آب‌دار و تازه را به ورقه‌های نازک بُرش بزنید. آن‌ها را مستقیما روی نقاطی که دارای لکه‌های تیره هستند قرار بدهید. بگذارید بُرش‌های سیب‌زمینی چند دقیقه روی صورت‌تان بماند. صورت‌تان را با آب ولرم بشویید. می‌توانید تأثیر این روش را با رنده‌کردن سیب‌زمینی و تهیه‌ی ماسک سیب‌زمینی و عسل تقویت کنید. این کار جای جوش‌ها را طی چند هفته کاملا برطرف می‌کند.

۵. آب خیار برای رفع جای جوش

در بسیاری از فرهنگ‌ها، آب خیار یکی از موارد پُرطرفدار برای ترمیم و التیام پوست است. خیار غنی از پتاسیم و ویتامین A است. بیشتر افراد برای درمان جای جوش و عارضه‌های پوستی دیگر، برش‌های آن را مستقیما روی پوست خود قرار می‌دهند. خیار همچنین به صاف و شفاف شدن پوست‌تان کمک می‌کند. آب خیار را با رنده کردن یا لِه کردن آن بگیرید. آب آن را به صورت‌تان بزنید و بگذارید شب تا صبح بماند و صبح صورت‌تان را با آب ولرم بشویید. این روش شاید زمان زیادی ببرد و نتواند یک‌شبه شما را از شر همه‌ی جای جوش‌ها خلاص کند، اما با استفاده‌ی مداوم و روزانه از آن، پوستی صاف و سالم به شما هدیه خواهد داد.

۶. آلوئه‌ ورا برای درمان جوش صورت

آلوئه‌ورا دارای آنزیم‌ها، مواد مغذی و پلی‌ساکاریدهاست و خاصیت ضدقارچی و ضدباکتری دارد. بلافاصله بعد از به‌وجود آمدن جوش می‌توانید با درمان به‌موقع آن از به‌وجود آمدن جای جوش جلوگیری کنید. آلوئه‌ورا یک ماده‌ی مفید طبیعی برای از بین بردن لک و تیرگی پوست است. جای جوش / آکنه / زیبایی / باختران ندای سلامت

یک برگ تازه و باطراوت آلوئه‌ورا را انتخاب کنید. آن را بفشارید تا ژل آلوئه‌ورا به‌دست آید. به‌آرامی با انگشتان‌تان این ژل را روی نقاط جوش‌دار یا تیره ماساژ بدهید. این کار را دو بار در روز به مدت چند هفته تکرار کنید تا جای جوش‌های شما به روشی طبیعی از بین بروند.

۷. زردچوبه برای از بین بردن جوش

زردچوبه برای از بین بردن جای جوش و لکه‌های پوستی بسیار مؤثر است. حتی می‌توانید کاربرد آن را گسترش بدهید و کک‌ومک‌ها و خال‌ها را هم با این روش محو کنید. برای استفاده از این روش شگفت‌انگیز، از دستورالعمل زیر استفاده کنید:

پودر زردچوبه، شیر و آب‌لیمو را مخلوط کنید تا خمیر غلیظی به‌دست آید. آن را بر روی قسمت‌هایی از پوست که دارای جای جوش یا لکه هستند بمالید. اجازه بدهید کاملا خشک شود و سپس آن را با آب ولرم بشویید. به‌صورت روزانه از این درمان خانگی برای از بین بردن تیرگی‌های ناشی از جای جوش استفاده کنید تا نتیجه‌ی بهتری بگیرید. دستورالعمل دیگری به غیر از روش بالا، مخلوط کردن پودر زردچوبه با روغن زیتون است. این روش‌ هم برای از بین بردن جای جوش‌ها بسیار مؤثر است. جای جوش / آکنه / زیبایی / باختران ندای سلامت

۸. گلاب و گلیسیرین برای از بین بردن جوش

بیشتر مردم از تأثیرات شگفت‌انگیز گلیسیرین بی‌اطلاعند. گلیسیرین خاصیت ترمیم‌کنندگی فوق‌العاده‌ای دارد و می‌تواند اثر به‌جا مانده از هر زخم یا جوشی را از بین ببرد. کافی است حداقل دو بار در روز از ماسک گلیسیرین استفاده کنید تا تمام جای جوش‌ها از بین بروند. خشکی پوست می‌تواند باعث سوزش و لایه‌لایه‌شدن پوست شود. در این حالت سلول‌های مرده‌ی پوست زیاد می‌شوند و با بستن منافذ پوست باعث تشدید مشکل جوش و آکنه خواهند شد. خاصیت اشباع‌کنندگی گلیسیرین به منافذ اجازه‌ی تنفس می‌دهد، رطوبت را حفظ می‌کند و انسداد منافذ را از بین می‌برد.

این ماده با پُر کردن حفره‌ها و شیارهای کوچک سطح پوست، جلوه‌ای سالم و صاف به پوست می‌دهد. گلیسیرین علاوه بر ویژگی‌های متعددی که دارد می‌تواند با بیماری‌های مسری پوستی مانند آلودگی‌های باکتریایی، التهاب پوست و پسوریازیس مقابله کند. می‌توانید در این مورد با ساختن ماسک، از گلاب هم برای درمان جای جوش کمک بگیرید. برای ساخت این ماسک دو قاشق چای‌خوری گلاب را با یک قاشق چای‌خوری گلیسیرین مخلوط کنید. سپس مخلوط را روی ناحیه‌ی جای جوش به‌صورت دایره‌وار ماساژ بدهید. بگذارید ۱۵ دقیقه روی صورت‌تان بماند و بعد آن را بشویید.

۹. درمان جای جوش با سفیده‌ی تخم‌مرغ

سفیده‌ی تخم‌مرغ را در یک کاسه بریزید و آن‌قدر هم بزنید تا سفید شود و پُف کند. آن را به‌آرامی با انگشت روی پوست‌تان بمالید و بیشتر بر نقاط تیره و جاهای جوش متمرکز باشید. بعد از خشک شدن سفیده‌ی تخم‌مرغ روی پوست‌تان، یک یا دو دقیقه صبر کنید و بعد آن را با آب گرم بشویید. این کار را دو تا سه بار در هفته تکرار کنید.

10.دانه شنبلیله – درمان جای جوش

دانه‌ی شنبلیله برای از بین بردن جای جوش بسیار مؤثر است. شنبلیله یا علف یونانی، تاریخچه‌ای طولانی در درمان و ترمیم آسیب‌ها دارد. این ماده به علت برخورداری از آنتی‌ اکسیدان‌های فراوان، تأثیر زیادی برای درمان مشکلات پوستی دارد. هر چند هنوز آزمایشات علمی زیادی برای اثبات قابلیت دانه‌ی شنبلیله جهت درمان مشکلات پیچیده‌ی پوستی لازم است، اما با این حال این ماده از دیرباز روش مؤثری برای درمان التهاب جوش بوده است.

برای به‌کار بردن این درمان خانگی، یک ماهی‌تابه‌ی کوچک را روی حرارت ملایم قرار بدهید و دو فنجان آب و دو قاشق غذاخوری دانه‌ی شنبلیله به آن اضافه کنید و همچنان که می‌جوشد آن را بکوبید تا حالت خمیری چسبناک پیدا کند. این خمیر را در مکانی سرد قرار بدهید‌. می‌توانید آن را در یخچال بگذارید. کمی‌ از این خمیر را روی جای جوش‌هایتان بمالید و بگذارید ۱۵ دقیقه بماند و سپس آن را با آب گرم بشویید. نگذارید این خمیر بیش از ۲۰ دقیقه روی پوست‌تان بماند. می‌توانید آن را با پنبه پاک کنید.

۱۱. روغن نارگیل

اگر به دنبال یک مرطوب کننده‌ی طبیعی پوست هستید که کارهای دیگری هم در کنار رطوبت‌رسانی برای پوست‌تان انجام بدهد، روغن نارگیل بهترین انتخاب شما خواهد بود. روغن نارگیل همچنین کمک شایانی به کاهش لکه‌های تیره‌ی پوست می‌کند. توصیه می‌شود که از روغن نارگیل فرابکر (extra virgin) استفاده کنید. برای از بین بردن جای جوش، ابتدا مقدار کافی روغن نارگیل را بر روی کف دست‌تان بریزید. همچنان که روغن نرم می‌شود آن را روی پوست صور‌ت‌تان ماساژ بدهید. تمرکز ماساژ بر جای جوش‌ها و نقاط تیره باشد. بگذارید روغن نارگیل یک شب روی پوست‌تان بماند. این کار را تکرار کنید تا لکه‌های تیره و جای جوش‌ها کاملا از بین بروند.

۱۲. سیر

سیر خاصیت ضدقارچی و ضدویروسی دارد. پوست شما از خاصیت‌های سیر برای درمان جای جوش بهره می‌گیرد. برای از بین بردن لکه‌های سیاه و قهوه‌ای به‌جا مانده از جوش‌ها می‌توانید از روش زیر استفاده کنید: حدود ۵ حبه سیر را کاملا له‌ کنید. با استفاده از کمی پنبه، آب سیر را روی جای جوش‌ها بمالید. بگذارید حدود سی دقیقه بماند و بعد با آب بشویید. اگر سیر مدت زیادی روی پوست بماند می‌تواند پوست را بسوزاند. ممکن است در پوست‌تان احساس خارش یا سوزش کنید. از این درمان برای پوست‌های حساس و مستعد آکنه استفاده نکنید. جای جوش / آکنه / زیبایی / باختران ندای سلامت

۱۳. خمیر دندان

خمیر دندان‌هایی که نعناع دارند می‌توانند باعث سوزش پوست‌تان شوند. اما خمیر دندان نه‌تنها لکه‌های تیره‌ی جای جوش را روشن می‌کند بلکه با کوچک کردن جوش‌ها، روند درمان آنها را نیز تسریع می‌بخشد. با این حال ما توصیه نمی‌کنیم که از خمیر دندان به عنوان یک درمان خانگی برای جوش‌هایتان استفاده کنید چون می‌تواند به‌راحتی پوست را بسوزاند و آسیبی که وارد می‌کند بیشتر از فایده‌های آن است. جای جوش / آکنه / زیبایی / باختران ندای سلامت

۱۴. روغن زیتون

روغن زیتون سرشار از مواد معدنی، ویتامین‌ها و اسیدهای چربی است که باعث حفظ سلامتی و نرمی پوست شما می‌شود. بیشتر موارد استفاده‌ی این روغن به خاصیت لایه‌برداری آن برمی‌گردد. برای از بین بردن جای جوش با استفاده از این روش به روغن زیتون خالص، آب گرم، آهک، عسل و دانه‌های شکر نیاز دارید. ابتدا صورت‌تان را با یک پاک‌کننده‌ی ملایم بشویید. با آب گرم پوست‌تان را مرطوب کنید. همه‌ی مواد بالا را با هم مخلوط کنید تا خمیری نرم به‌دست آید. خمیر را به‌آرامی روی صورت‌تان ماساژ بدهید. هر هفته این عمل را تکرار کنید تا جای جوش‌هایتان از بین بروند. این روش درمانی بی‌خطر است و در زمان بارداری هم می‌توان از آن استفاده کرد. بیشتر افراد به علت تغییرات ناگهانی هورمونی در دوران بارداری دچار جوش می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده + 20 =