زیبایی پزشکی

تاثیر استرس بر پوست

تاثیر استرس بر پوست

تاثیر استرس بر پوست صورت در مقالات مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. پوست ما افشاکننده حالات و وضع روحی و روانی ماست استرس می تواند تاثیرات بسیاری بر روی سلامت فرد بگذارد. یکی از اصلی ترین و اولین علائم این موضوع ، بروز اختلالات پوستی در فرد می باشد. بسیاری از افراد بر این عقیده اند که پوست افراد نشان دهنده ی وضعیت سلامت روحی آنهاست. استرس / باختران ندای سلامت 

استرس / باختران ندای سلامت

انواع استرس :

استرس به دو دسته تقسیم می شود؛ دسته اول استرس های حاد و زودگذر و دسته دوم استرس های مزمن و درازمدت هستند. در هر دو صورت ممکن است به دنبال استرس های حاد یا کوتاه مدت و درازمدت تغییراتی را در پوست و ضمایم پوستی که شامل ناخن و مو می شود، مشاهده شود. در ادامه به تاثیراتی که هر یک از استرس ها روی پوست می گذارد می پردازیم.

استرس حاد با پوست تان چه می کند ؟

تغییرات پوستی گاهی اوقات خبر از سر درون می دهد. استرس حاد پوست را به طور موقت دچار تغییراتی می کند که با مشاهده این تغییرات متوجه می شوید شخص وضعیت جسمانی و روحی مناسبی ندارد، چراکه انقباض عروقی باعث رنگ پریدگی پوست می شود (در مواقعی که فرد دچار ترس و نگرانی است این حالت مشاهده می شود). حتی ممکن است عکس این اتفاق رخ دهد، یعنی فرد بر اثر افزایش فشار خون و عصبانیت، پوستش دچار پرخونی و التهاب شود. البته این تغییرات هم موقتی است و بعد از مدتی پوست به حالت طبیعی خود بازمی گردد.استرس های مزمن همان طور که از اسم شان پیداست تاثیرات ماندگارتری در بدن دارند و ممکن است فرد چندین ماه با عواقب آن درگیر باشد.

استرس / باختران ندای سلامت

استرس مزمن چه بلایی سر پوست می آورد ؟

در این شرایط می توان به مشکلات پوستی ازجمله جوش و آکنه اشاره کرد، گرچه در شرایط معمولی هم ممکن است بروز کند، اما چون یکی از عوامل تشدیدکننده جوش و آکنه مسئله هورمون های مردانه است؛ بنابراین افرادی که استرس مزمن دارند جوش های شان شدیدتر و مقاوم به درمان هستند برای همین مدت طولانی ممکن است روی پوست فرد باقی بمانند. اکثر این اشخاص به این موضوع اشاره می کنند که «در گذشته تعداد جوش و آکنه ها کمتر بوده اما مدتی است که هم تعدادشان افزایش پیدا کرده و هم به درمان مقاوم شده اند» که می توان از استرس به عنوان عامل اصلی این مشکلات یاد کرد.همان طور که می دانید شیوع آکنه از سنین بلوغ است اما اگر آکنه بعد از ۳۰سال بروز پیدا کند یا تشدید شود، برای عموم مردم مسئله عجیبی است، بنابراین علت بروز ضایعات آکنه را در افراد بالای ۳۰سال استرس مزمن می دانند. علاوه بر آکنه، این افراد بروز جوش بعد از ۳۰سالگی را هم تجربه می کنند.

عامل اصلی عود بیماری :

نقشی که استرس در این بیماری ها ایفا می کند تاثیری است که به طور غیرمستقیم روی بیماری ها دارد. سیستم ایمنی بدن در شرایط عادی فعالیتش را به شکل نرمال و طبیعی انجام می دهد؛ اما در مواقعی که استرس، افسردگی، اضطراب و… به خصوص به شکل مزمن بروز می کنند، سیستم ایمنی دیگر قادر نیست فعالیت را به صورت طبیعی انجام دهد و دچار اختلال می شود. آن زمان است که می توان گفت تعادل بین سیستم ایمنی و بیماری برهم می خورد و بیماری ها با شدت بیشتری بروز می کنند.

استرس / باختران ندای سلامت

درمان بیمای های پوستی ناشی از استرس

برای درمان بیمای های پوستی ناشی از استرس ابتدا باید استرس در فرد ریشه کن شود‎.

چگونه بیماریهای پوستی ناشی از استرس را درمان کنیم؟

تا به اینجا تمام تلاش خود را کردیم تا شما را با تاثیر استرس بر پوست و مو آشنا کنیم. اکنون حتما به دنبال راهی هستید تا بتوانید، این مشکلات و بیماری ها را از بین ببرید. اما قبل از آن لازم است بدانید، برای درمان بیماری های پوستی مانند درمان جوش ناشی از استرس، ابتدا باید استرس و اضطراب را در خود ریشه کن کنید و سپس به دنبال درمان های تخصصی مشکلات خود باشید.

  • رژیم غذایی خود را اصلاح کنید. داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل علاوه بر کنترل استرس به حفظ سلامت پوست و مو هم کمک زیادی می کند.
  • همواره سعی کنید در طول روز برنامه ورزش منظم داشته باشید؛ چرا که ورزش هم برای سلامت پوست و سایر اعضای بدن بسیار مفید است و هم برای کنترل استرس.
  • تمرینات تنفسی، یوگا، مدیتیشن و تصورات بصری را برای به حداقل رساندن تاثیر استرس بر پوست به هیچ عنوان فراموش نکنید.
  • خواب کافی داشته باشید و سعی کنید حداقل هفت تا هشت ساعت در شبانه روز بخوابید.
  • تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا بتوانید، روابط اجتماعی خود را برای سلامت ذهن و جسم افزایش دهید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

9 − چهار =